00 Ft

Led lámpákkal akkor sincs gond, ha égve maradt a villany

„Lekapcsoltam? Kikapcsoltam? Letekertem a fűtést kisebb fokozatra?”

Előfordult már, hogy a reggeli rohanás miatt hasonló gondolatok kavarogtak Önben útközben?  Már megint égve maradt a fürdőben a villany.  A folytonos feledékenység pedig néha szembetűnő eredményeket produkál a villanyszámlán. A led lámpákkal még akkor sincs gond, ha véletlenül felkapcsolva marad a lámpa.

 

Számos módon igyekszik nap, mint nap az energiapazarlást csökkenteni az otthonában. Ott spórol, ahol tud. Kevesebb vízhasználattal és fűtésszabályzókkal igyekszik mérsékelni az energiaköltségeit; A++-os elektronikai berendezések vásárlása és a nyílászárók cseréje is a jövőbeli tervek listáján szerepel.

Így különösen bosszantó, amikor a reggeli szokások következményét a pénztárcáján érzi meg.

 

„Elfelejtette lekapcsolni a villanyt?”- Nem probléma!

Felmerült már Önben, hogy a régi hagyományos izzók és lámpák mennyi energiát emésztenek fel egy egész nap kivilágított otthonban? Létezik olyan megoldás, amivel otthonának energiafelhasználását jelentősen csökkentheti, így akkor sincs gond, ha égve hagyta a világítást.

 

LED lámpák – „akkor sincs gond, ha égve maradt a lámpa”

Habár egy lámpa igen ritka esetben szorul rá, hogy 24 órán keresztül folyamatosan biztosítsa a fényt egy helyiségben, a led lámpák akár egy 24 órás használat mellett is 20.000 órás élettartammal bírnak, közel 20 éven át. Ez idő alatt csökken ugyanis a led lámpák fényereje az eredeti 100%-ról 70%-ára.

Egy 30-50.000 óra élettartammal rendelkező led lámpa mellett nem kell azon aggódnia, hogy égve maradt a villany. Ráadásul a nagyon kicsi energiafelvételt igénylő led lámpák kevesebb energiát fogyasztanak a hagyományos lámpáknál. A nagyon kicsi - átlagosan 1.5W és 5W között- energiafelvétel következtében akár 80%-kal kevesebb energiát igényelnek hagyományos társaikkal ellentétben.

 

A LED lámpák drágák vagy csupán annak tűnnek?

Vannak helyzetek az életben, amikor olcsóbb termék mellett dönt, mert az adott szituációban kevesebb összeggel lesz kisebb a bankszámlája. Miközben Ön is tudja, hogy hosszútávon jóval költségesebb megoldást jelent majd ez a döntés Önnek ,mert abban a szituációban a „kevesebbet költöttem” életérzés megnyugtatja.

Ezzel nem csak Ön van így.

Egyesek nem szívesen költenek például hőkamerás vizsgálatra, pedig az épületszerkezeti hibák feltárása számos problémára világíthat rá. Ehelyett inkább a havi jövedelmük jelentős részét rezsire költik, és nem foglalkoznak otthonuk rejtett problémáival. Az energiaveszteség pedig az üzemeltetési költségeket repítik az egekbe.

Mint ahogy az olcsóbb, de többet fogyasztó hűtő választása sem biztos, hogy a kifizetődő megoldást jelenti; holott egy kicsivel drágább termékkel jóval kevesebb fogyasztást érhetnének el, és a jövőben sokat spórolhatnának vele.

A led lámpák nem drágák, ugyanis rövidtávon behozzák az árukat, sőt még a megspórolt összeg is az Ön pénztárcájában marad!

A hagyományos lámpáknál és izzóknál kicsivel többe kerülnek ugyan, de megfizethető áron kapható led lámpák hosszútávon energia- és pénzspóroló tulajdonságukról tesznek bizonyságot. Mindez a villanyszámlájának jelentős csökkenésében is meg fog mutatkozni. Ne mondjon le az egyszerű pénzspórolási lehetőségről! Egy döntés csupán, hogy mely terméket helyezi kosárba.