00 Ft

Mennyezeti lámpa óriási belmagassághoz?

Vonzza az ipari stílusú enteriőr? Netán nagy belmagassággal rendelkező hatalmas életterű ingatlana van? A mennyezeti lámpák vásárlása során egy jó választással a helyiségeket előnyös oldaláról mutathatja be.

De akkor sem kell lemondani az ipari stílusú mennyezeti lámpákról, ha egy 47 m2-es újépítésű háza van óriási belmagassággal. Az industriális stílust „kis lakás, nagy belmagasság” kombinációjában is kihasználhatja. 

 

A mennyezeti lámpa olyan lámpatípus, mely egyetlen otthonból sem hiányozhat. Nemcsak a világítást oldhatjuk meg, de otthonos hangulatot is teremthetünk vele. Különösen igaz ez a nagy belmagasságú ingatlanok és az ismert loft lakásokesetében is.

De akkor sem kell nélkülöznie az egyedibb csillárokat vagy ipari stílusú mennyezeti lámpákat, ha lakása érdekes arányokkal rendelkezik.

És a viszonylag kis alapterülethez a loft lakásokra jellemző adottságok társulnak, vagy csupán óriási belmagassággal bír.

Egy jó választás a helyiség jellegét határozhatja meg. És egy szerencsésen megválasztott mennyezeti lámpával egyedi hatást kelthet egy helyiségben.

 

 Mennyezeti lámpával előhozhatja a hatalmas belső terek varázsát

Ma már egyre jobban hódít Európában is a régi gyárépületekből vagy raktárakból létrehozott lakások divatja. Olykor 6 méteres belmagasság, 100 m2 feletti alapterület, hatalmas ablakok, vagy a mennyezet alatt takarás nélkül futó csőrendszerek jellemzik őket.

A tágas lakótér, a vakolatlan téglafalak, az ipari lakások fontos kellékei az amerikai sorozatoknak; ahol lakásokat, de akár ügyvédi irodákat is ilyen ingatlanokba helyeznek a rendezők.  

A város fényei a lakásba szűrődve egy egészen különleges látványt nyújtanak. Nem csoda, hogy a studiólakások a fiatalok életérzését hivatott kifejezni.

Egyfajta életstílussá lett.

És nem csak külföldön, de egyre inkább hazánkban is.

Az újfajta, a „kritériumoknak kevésbé megfelelő” loft lakások ennél kisebb belmagassággal is rendelkezhetnek, de a hatalmas alapterület és a megszokottnál nagyobb belmagasság itt is adott.  

A mennyezeti lámpák szerepe pedig óriási.

De hogyan válasszon ilyen helyre mennyezeti lámpát?

 

 Egyedi mennyezeti lámpákkal optikailag szűkítheti a belső teret

Egy nagyobb belmagasságú hétköznapi lakás vagy ház, polgári ingatlan esetében is elmondható, hogy csak a fantázia szab határt a lámpaválasztásban.

Ha ingatlana hatalmas terekkel rendelkezik valamint nagy belmagassággal; ajánlott igazán egyedi mennyezet lámpákat választani. Extravagáns eredmény érhető el egy lelógó mennyezeti lámpa, azaz csillár használatával. A nagyobb belmagasság így veszít a drasztikusságából; és a hatalmas, ki nem használt tér is szűkíthető optikailag.

 

 Milyen mennyezeti lámpát válasszon nagy belmagasságú ingatlanok vagy loft lakások esetében?

A hatalmas élettérrel és nagyobb belmagassággal rendelkező ingatlanok stílusa a moderntől, az art deco stílusig széles skálán mozoghat. Azonban a belső tér adottságait kihasználva bármely stílusban tökéletes végeredmény születhet.

Az osztatlan tér, az egybefüggő terek és a nagy belmagasság lehetővé teszi a nagyobb, egyedibb mennyezeti lámpák vásárlását is. De a hidegebb érzetet keltő, karakteresebb ipari lámpák használatát is.

Egy hatalmas belmagassággal rendelkező kertes ház, vagy városi lakás, netán nagy belmagasságú garzon vagy üzlethelyiség esetében is jól mutathat az industriális stílust képviselő fémből készült lámpatestek használata.

A térbe lógó mennyezeti lámpák szinte kihagyhatatlanok az étkezőasztal, vagy a konyhában a konyhasziget vagy bárpult felett felfüggesztve.

A modern konyhai berendezések designosabb változatai tökéletesen összhangba tudnak kerülni velük.

Míg egy átlagos belmagasságú helyiségbe mennyezeti lámpaként használhat csillárt, függesztéket, süllyesztett lámpát vagy spotlámpákat is (Hogyan válasszon mennyezeti lámpát? A Globo mennyezeti lámpák előnyeiről itt olvashat); nagyobb belmagasság esetében leginkább a csillárok és a mélyen belógó függesztékek használatával tudja esztétikailag is előnyösebbé tenni a helyiséget.

Ha nem szeretne csillárokat használni; álmennyezet építtetésével más típusú lámpatestekkel is megoldhatja a világítást.  Azonban ma már számos modern csillárváltozat kapható, amik illeszkednek a lakás hangulatához.

Akár a fiatalos, akár az extravagáns stílust részesíti előnyben.

 

Hiába a színek harmóniája - ha otthonáról van szó - a legkülönbözőbb dekorációs elemek használata, a megfelelő világítás nélkül azok sem kapnak megfelelő hangsúlyt. A mennyezeti lámpák megválasztása sokkal fontosabb feladat, mint gondolná.

Hiszen egy-egy kiváló darab vásárlásával Ön meghitt és otthonos hangulatot; azok hiányával viszont fénytelen és homályos odút teremthet. Hozza ki a hatalmas terekből is a maximumot! Segítünk a választásban. Tekintse meg mennyezeti lámpa választékunkat!