00 Ft

Nem elégséges csak a külcsínre gondolni a karácsonyi fények kiválasztásánál!

Norvég mintás kiegészítők? Gömblámpa-füzér és Vintage-dekorációk? Ragaszkodjon a hagyományos csillag, fenyő, rénszarvas, angyalka vagy mikulás alakú kellékekhez?

Van ezeknél egy jóval fontosabb kérdés, ha az ünnepi fények kerülnek sorra a feladatok listáján: vajon elégséges-e ha csak a külcsín játszik szerepet a választásnál?

Bizony nem.

Fények, díszek, illatok és ízek. Ilyenkor a karácsony szinte minden területen megjelenik a környezetünkben. Ilyenkor előkerül a narancsos fahéjas tea, a rénszarvasfejpánt, a mikulássapka és a karácsonyi zokni, a mézeskalács formázására használt készletek, az ajtókopogtatók és az elhányt maradék télapó csoki.

Na és nem utolsósorban az égősorok és ünnepi dekoráció is. Ha dekorációról van szó, akkor pedig nem maradhatnak el az ünnepi fények. Hisz fények nélkül nem karácsony a karácsony.

Azonban mindezek kellő odafigyelés hiányában akár veszélyesek is lehetnek. És korántsem mindegy honnan szerezzük be őket.

Mire ügyeljünk a karácsonyi fények beszerzése során?

Akár a szezon éppen aktuális trendjét is vesszük alapul a választás során, és évről vére újabb darabokat vásárolunk; akár a régi évek alatt gyarapodó és már családi ereklyének számító ünnepi dekorációt vesszük elő néhány idén vásárolt új darabbal megspékelve; az alábbi jótanácsokat célszerű megszívlelni az ünnepi dekorációkat illetően!

Ellenőrizhetetlen forrásokból ne vásároljon!

Az ünnepi készülődés során nem csak a fenyő díszítése, de a lakás beltéri és kültéri feldíszítéséhez is igyekszünk a jobbnál jobb termékeket beszerezni. Ön is keresi a szebbnél szebb darabokat?

A függesztékek, a gyertyák, égők és mécsesek valamint a fényfüzérek meghitt, ragyogó fényükkel fel tudják dobni az otthonunkat.

Ki mondana le erről? Ön biztosan nem?

Azonban a karácsonyi fények választásánál nem az ár az elsődleges a fontossági tényezők között, hanem a megbízható kereskedőtől történő vásárlás.
A piacokon szinte fillérekét vásárolható fényfüzérek habár vonzónak tűnhetnek, minőségük bizony kifogásolható. Ne vásároljon megbízhatatlan eredetű és minőségű fényfüzéreket; baleset- és tűzveszélyesek lehetnek.

A megbízható kereskedő, felkészült eladó valamint ügyfélszolgálat ráadásul segíthet Önnek a céljainak legmegfelelőbb világítás kiválasztásában, és a garanciális kérdések miatt sem kell aggódnia. Ne mondjon le erről az elsőnek „olcsónak tűnő” megoldás láttán!

Kültérre vagy beltérre - Nem mindegy!

Az ünnepi fények vásárlása során egyáltalán nem mindegy, hogy azt kültérre, vagy beltérre szánja-e. Kültéri fények esetében célszerű megbizonyosodni arról, hogy a kiválasztott termék alkalmas a kültéri használatra, hiszen ennek vannak követelményei.

IP védettség - Keresse a kültérre szánt fények esetében!

A kültérre szánt fények esetében a gyártó IP védettséggel és érintésvédelemmel látja el a termékeket.

A behatolás elleni védelem mértékét az IP rövidítés után két számjegy jelzi, melyből az első számjegy a szilárd anyagok, a második a vízzel szembeni védelem mértékét jelzi. Kültéri fényforrások esetében minimum IP44-es védelemmel ellátott terméket érdemes választani. Így a fröccsenő víztől, nedvességtől és a nagyobb (1-2 mm-nél nagyobb) tárgyaktól sem kell tartani.

Kültéri füzérek esetében mindig szerepelnie kell az IP számnak, melynél a második számjegynek legalább 1-esnek kell lennie (0 nem lehet). Az IP számában szereplő „0” a beltéri használatot jelöli, így kültérre nem alkalmazhatóak.

A fénydekoráció szinte kihagyhatatlan része az igazi ünnepi hangulatot adó külsőségnek. Ilyenkor az égősorok, gyertyák és mécseseken kívül fényfüggönyökkel is feldobhatja nappaliját. De kültéri változatukkal a kert, az erkély vagy a ház egy része is „más megvilágításban” mutathatja meg magát.

De mi a helyzet a beltéri fényekkel, vajon szükséges-e körültekintőnek lenni velük kapcsolatban?

Beltéri vezetékeknél sem elhanyagolandó a körültekintő használat

A beltéri fényfüzéreknél a vezetékeknek nem szabad kilazulniuk, és mindig stabilan kell őket bekötni. Enélkül túlmelegedhetnek és rövidzárlatot is okozhatnak. Ha pedig nem törpefeszültségen (12 vagy 24 Volt) működnek, az áramütés lehetősége sem kizárt.

Felejtse el a bóvlikat a karácsonyi időszakban is, ruházzon be igényes és minőségi termékekre. Termékeink megfelelnek a legmagasabb minőségi és biztonsági követelményeknek is.

Tekintse meg termékkínálatunkat a karácsonyi fények és díszek tekintetében.