00 Ft

Homlokzati lámpák és funkcióik

Homlokzati lámpák és funkcióik
Az esztétika mellett a külső homlokzati világítás funkcionalitása kell, hogy legyen a prioritás. Kiválasztáskor fontos a tervezés, hogy a ház kültere kellően és megbízhatóan legyen megvilágítva.
A homlokzati lámpák típustól függően többfunkciósak lehetnek, és működési elvükben különböznek. A házak falára és tetejére helyezik el őket, megkülönböztetünk földi és felfüggesztett lámpákat.

 

 

Homlokzati lámpák és stílusuk
A beilleszthető lámpák beépíthetők a homlokzatba, így nem feltűnőek és tökéletesen kiegészítik a kültér összhangját. A kültéri lámpák a homlokzat előtti tér megvilágítására születtek, jobban ellenállnak a víznek, nedvességnek és pornak. A beépített lámpák a gyűrűk eltérő kialakításában különböznek. Különböző színűek, formájúak és építőanyaguk is lehet más és más.

A lámpa színének összhangban kell lennie azzal a homlokzattal, amelyre a lámpát el kívánjuk helyezni. A lámpák jelenlegi színtrendje a földszínek, főleg a barna és az antracitfekete árnyalatai. Ezek összhangban vannak a modern homlokzatválasztással, ahol az emberek többnyire az egyszerű színekhez nyúlnak, mint a fehér, krém, szürke, a barna minden árnyalata. Még természetes anyagokkal is remekül passzolnak, például kőlapokhoz.