00 Ft

LED VAGY NEM LED?

Manapság nagyon sokat hallunk az energiatakarékosságról, a környezetkímélésről. Ez magával hozza a technika fejlődését. Ez a világítástechnikára is igaz, a LED világítás a jelen technológiája. Mi is az a led?

Tulajdonképpen egy diódáról van szó, ami fényt bocsájt ki. Hatásfoka magasabb a hagyományos izzókénál. 1 W-ból akár 100 lumen fény keletkezik. Élettartama rendkívül hosszú, 20000 - 50000 óra és 15000 fel-le kapcsolás. Egy LED fényforrás élettartama függ a felhasznált LED típusától és minőségétől, a benne lévő elektronika minőségétől, a hőelvezetéstől és a termék gyártási minőségétől. A LED-es világítástechnika egyik előnye, hogy nincs bemelegedési idő, mint a kompakt, takarékos izzóknál. Egyből maximális fényerővel világítanak.  

Újdonságnak számítanak a LED panelek. A LED panelek nagyon vékony lámpatestek, melyből falon kívüli és besüllyeszthető változat is kapható. A kör vagy négyzet alakú panelek modern lámpatestek, melyek lakásban, irodákban, üzletekben, éttermekben is egyaránt  alkalmazhatóak.

A LED panel olyan energiatakarékos fényforrás, amelyben a fényt a lámpatestben elhelyezett led chippek biztosítják. Az opál előlapoktól a fény egybefüggővé teszi a ledek erős fényét. Mérettől és teljesítménytől függően helyettesíthetik a régi izzós spotlámpákat vagy neon lámpákat.

A falon kívüli led panelek oldalfalra vagy plafonra is szerelhetőek. A süllyeszthető panelok álmennyezetekbe, gipszkartonba beépítve tökéletes energiatakarékos megoldás. 

Minőségi LED panelek különböző méretben, formában, színben és fényerősségben megtalálhatóak webáruházunkban 

Kollégáink szakszerű tanácsokkal segítenek vásárlóinknak eligazodni a ledek világában.